18 juni 2014

Peace and Love Film Festival


Så är det dags för den tredje upplagan av P&L Film Festival i Borlänge!
Den 22 till 26 juni visas över 50 filmer. Drama, dokumentär, kortfilm, barnfilm och gamla klassiker går att hitta i programmet. Falu Pride är stolta över vårt samarbete med P&L Film Festival och här listar vi filmfestivalens HBTQI-relaterade programpunkter:


Söndag 22 juni

The Pearl of Africa
Workshop
10.00 – 11.50 på Biopalatset i Borlänge.
The Pearl of Africa är en kommande och högst lovande dokumentär om en transsexuell kvinnas kamp i Uganda att bli accepterad och kunna få leva som den kvinna hon är. Jonnys vackra foto och denna starka berättelse har dragit intresse från SVT, Svenska Filminstitutet samt Al Jazeera.
Träffa Jonny och hör mer om Pearl of Africa och att vara transexuell i Uganda.

Next Goal Wins (2014)
Dokumentär
16.10 – 17.50
American Samoas fotbollslag gjorde sig ökända som världens sämsta fotbollslag år 2001 i en match mot Australien som de förlorade med 31 – 0. När laget söker hjälp utifrån är det bara en tränare som söker jobbet. Tillsammans påbörjar tränaren Thomas Rongen och det ökända laget en månadslång resa mot de närliggande VM-kvalmatcherna. Det finns många hinder att överkomma – bristande kondition, målvaktens ånger över den ödesdigra matchen år 2001 samt att lagets bästa spelare är borta på militärtjänst. ‘Next Goal Wins’ är en berättelse om fotboll, stolthet, personlig utveckling och vänskap. Bland spelarna finns Jaiyah Saelua, som tillhör American Samoas third gender.

Måndag 23 juni

South is Nothing/ Il sud è niente (2013)
Drama
19.40 - 21.20
Mångfaldigt nominerad andra långfilmen av Italiens new generation-regissör Fabio Mollo. ’South is Nothing’ berättar historien om en ensamstående fiskhandlare och far i södra Italien bearbetar försvinnandet av en mycket lovande son medan de försöker klara sig undan den lokala maffian som monopoliserar deras liv. Italiens 2014 års Shooting Star Miria Karlkvist utmärker sig i rollen som tomboytonårsdottern Grazia, vars mor lämnade dem och där hon nu har svårt att förhålla sig till det faktum att även hennes bror försvunnit. Den lokala maffian tvingar Grazias far att stänga sin verksamhet vilket får de att flytta för Grazias framtids skull, brutala sanningar avslöjas och hon hittar för första gången kärleken.

Tisdag 24 juni

69: Love Sex Senior (2013)
Dokumentär
13.20 – 15.20
En intim, charmig, både sorglig och glad dokumentär om seniorers sex- och kärleksliv. Bland dokumentärens subjekt finns en homosexuel man som pratar om att äntligen ha funnit kärlek. En fantastisk dokumentär som belyser hur det aldrig är försent att älska.

Onsdag 25 juni

The Way He Looks/ Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (2014)
Drama/Romantik
19.30 – 21.20
Leonardo är en bedårande blind tonåring som kämpar med sin överbeskyddande mor medan han försöker leva sitt eget liv. Till sin bästa väns, Giovana, besvikelse planerar han att åka utomlands på ett utbytesprogram. När Gabriel, en ny student dyker upp i klassrummet, paras han ihop med Leo för ett skolprojekt. Nya känslor blommar upp hos både Leo och Gabriel vilket får Leo att ifrågasätta sina planer och uppskatta Gabriels mod trots alla andras omogna värderingar.
Tilldelad en Teddy Award för Best Brazilian Film.


"'P & L Film Festival känner stort engagemang för HBTQ-frågor, ett engagemang som är otroligt närvarande i olika delar av vårat program."