28 april 2015

Sommarläger för unga hbtq-personer i Dalarna 29 juni-5 juli!

Falu Pride Kultur- förening och RFSL Ungdom bjuder in till sommarläger i Falun/Borlänge i samband med Peace & Love  World Forum-festivalen 2015! peaceandlove360.se Det här är ett sommarläger för dig som är ung (under 30) och hbtq-person och bor i Dalarna, eller är aktiv medlem i RFSL ungdom någonstans i Sverige. Sommarlägret är helt gratis för deltagarna och du behöver inga förkunskaper.
Du som åker kommer att få pepp och kunskap inom intersektionell normkritik (hbtq, funkis, antirasism, feminism, ickebinäritet), sexualkunskap, lustanatomi, smittskydd, att göra sin röst hörd lokalt och globalt, organisering, föreningskunskap, folkbildning, studieförbund, driva projekt, söka pengar, arrangörskap, främjartekniker för att motverka härskartekniker, RFSL Ungdom, fritidsverksamhet för hbtq-personer, att möta människor i kris och att vara en medmänniska, blandat med praktiska workshops i kultur som aktivism; stickgraffitti, textilskapande, folkmusiker mot främlingsfientlighet, spoken word och filmskapande.

När festivalen sedan drar igång så kommer vi tillsammans att bygga ett färgglatt och mysigt regnbågstält på Peace & Love-festivalen, där målet är att skapa ett safe space för hbtq-personer. Deltagarna på kursen kommer där att kunna möta besökare och prata hbtq-frågor och aktivism, och använda allt de har lärt sig.

Lägret pågår 29 juni till 5 juli i Falun och Borlänge, på ungdomskulturhuset Arenan och festivalen Peace & Love World Forum  Vi smygstartar på måndagskvällen och avslutar på söndag eftermiddag. Vi bor i masslogi på Arenan och lagar mat tillsammans. Vi betalar din resa och det finns mer information i anmälningsformuläret.

Regnbågstältet Camp arrangeras av Falu Pride Kulturförening och RFSL Ungdom i samarbete med Folkuniversitetet Dalarna, Studiefrämjandet Dalarna, Arenan, Borlänge Kommun, Röda Korset och RFSL Dalarna, med stöd av Landstinget Dalarna.

Kontaktperson: Linnea Risinger, 073-5922991, linnea.risinger@falupride.se
Inga frågor är för stora eller små, hör gärna av dig!

Anmäl dig här: http://goo.gl/nkGZMG

Sommarlägret på facebook: www.facebook.com/events/879684382089224

Välkommen!

Läs mer: