17 augusti 2015

Programpunktstips: The Pearl of Africa - dokumentär

Var: Arenan lördagen den 19 september

The Pearl Of Africa är en berättelse om hat, kärlek och livet som transperson i ett av världens farligaste länder för transsexuella. Vi får följa Cleopatra Kambugu, en 27 årig transkvinna som tvingades fly till Kenya efter att ha blivit uthängd på framsidan i en av Ugandas största medier.

   


 Under två års tid har den Svenska regissören Jonny Von Wallström följt Cleopatra Kambugus liv och vardag i Uganda. En plats där hbtq-personer dagligen mördas, torteras och misshandlas på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet. Det är en personlig berättelse som kan väcka liv till en debatt och öka kännedomen om problemen i Uganda och andra delar av världen.

I programpunkten får vi se en 30 minuters webb-serie om Cleopatras liv. Filmvisningen kommer att följas upp av en diskussion tillsammans med regissören.

Serien har under året sänts på flera av världens största medier; Huffington Post, The Advocate och This Is Africa är några av dem. CNN har utnämnt den till en av de bästa Afrikanska webb-serier och berättelsen kommer under året att bli en långfilm. Den förväntas ha sin premiär under 2016.
(varning för starka bilder i trailern)