11 september 2015

Caféet

Det här händer i Caféet#ungapålandsbygden - projektpresentation (14.00)
#ungapålandsbygden är ett projekt som syftar till att utmana storstadsnormen, förändra attityderna mot unga som bor på landsbygden och öka möjligheterna för unga att organisera sig. #ungapålandsbygden gör under hösten en turné runtom i Sverige för att träffa unga, diskutera storstadsnormen och hur det är att vara ung på landsbygden idag, vad är det bästa och vad kan göras bättre? Finns några skillnader beroende på var man bor och vilka intressen man har? Hur ser det ut ur ett icke-heteronormativt perspektiv?
Vi kommer dels att hålla i ett utställningsbord där man kan komma och träffa oss och hjälpa oss i jakten på "Sveriges grymmaste håla", finns den redan eller hur skapar vi den?

Laila Edholm - föreläsning (14.30)
Laila Edholm är mångfaldskommunikatör hos Falu kommun och ska prata om samverkan för integration.

Endometriosföreningen (15.30)

IVF-kliniken Falun- JA till insemination med donerade spermier! - presentation (16.00)
Vi på IVF-kliniken vill fira lite extra att vi nu fått tillstånd att utföra insemination med donerade spermier i Falun. Vi kommer nu kunna hjälpa de tjejpar som hittills varit hänvisade till långa köer inom landstinget eller till och med utomlands för att få möjlighet till sina efterlängtade barn.

Freak Park Market - workshop (16.30)
Freak Park Market är ett event där gatuartister och musiker uppträder och visar upp sin konst. Försäljare av olika typer som passar in i konceptet ”street och gatukonst” kommer och säljer sina hantverk och varor. En samlingsplats för alternativa konstformer i Sverige.
Arrangörerna kommer och pratar med besökare och delar med sig erfarenheter och historier.

Yolanda - poetry slam (17.30)

Rättighetscentrum (18.30

Rafael Pineda - musik (19.30)
Stämningsfull musik på sång kontrabas och cello. Om processer i livet och livet i processer. Musiken bjuder på en resa genom våra inre eldar, hav, stormar och skogar, för förståelsen av mångfalden i oss själva.